Serveis

Les Galeries d’Art de Catalunya fomenten i divulguen les Arts Visuals des de 1978 amb la finalitat de defensar i promocionar les galeries d’Art i apropar-les al públic, sent l’única entitat que abasta tot el territori català per a la defensa del nostre sector.

DIFONDRE: En aquesta labor que ens hem encomanat, s’hi inclou aportar eines a tots els seus membres per difondre les seves propostes artístiques i oferir-los serveis per facilitar la seva activitat comercial. Així mateix, som un suport per a les galeries d’art de nova creació, facilitant-los el camí per a la seva implantació.

DOCUMENTEM I INFORMEM: Per facilitar aquesta labor, documentem i informem els nostres associats dels ajuts i subvencions públiques a les quals poden accedir, convocats per tots els ens catalans i estatals: ICEC, ICUB, CCAM, Ministerio de Cultura, Diputacions… etc. De la mateixa manera, comuniquem a tots els nostres associats els esdeveniments culturals i informacions d’interès per a la seva activitat comercial que es generen a tot el territori.

UNIM ESFORÇOS DAVANT DE LES ADMINISTRACIONS: Entre els nostres objectius institucionals també es compta representar les galeries d’art davant de les administracions i institucions públiques i privades. En aquest sentit, estem amatents perquè des de les administracions públiques s’inverteixin partides pressupostàries dignes per a la promoció de l’acció galerista. Seguint aquesta via, estem integrats a la plataforma Actua Cultura, que vetlla per acomplir objectius comuns amb nosaltres.

ACCIONS: Pel que fa la promoció, fem accions allí on podem donar més visibilitat al galerisme d’art, amb l’objectiu d’ampliar públics a nivell local a tot el territori. Creiem en la unió del sector i és per això que col·laborem amb galeries no associades o integrades a Art Barcelona cara a tirar endavant projectes comuns, com ara els Premis GAC – Nit del Galerisme.

Col·laboradors