Benvinguda

Benvolgudes i benvolguts:

Soc Mònica Ramon, Presidenta del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC). Des que se’m va atorgar el càrrec a l’abril de 2019, l’he emprés amb responsabilitat i il·lusió, sabent que compto amb el suport d’un equip humà competent i uns companys de junta compromesos.

Entre tots, volem reforçar i implicar tothom en nous projectes, perquè dur endavant el Gremi no és feina d’una sola persona; és feina de tota una Junta i de tots els associats, així com de tots els amics del GGAC que volen col·laborar en fomentar l’art al nostre país.

El GGAC és una institució sense ànim de lucre, creada l’any 1978 amb la finalitat de defensar les galeries d’art i apropar-les al públic. Per això mateix, per aconseguir més visibilitat del sector, cal una major difusió de la tasca que fa cadascú a nivell particular, alhora que engegar més projectes col·lectius engrescadors.

I a l’usuari de la nostra web que no és galerista, però que ens visita perquè estima l’art tant com nosaltres, vull dir-li que tothom té entrada als nostres espais, les galeries. Som en aquest sentit petits museus que de forma gratuïta oferim al públic exposicions d’alt nivell per visitar i gaudir. Les galeries som promotors de l’art, massa cops desconeguts per aquells que estimeu l’art. Als nostres espais recollim una àmplia gama de les tendències en l’art: Modernisme, grans mestres del segle XIX, les Avantguardes Històriques, els corrents trencadors de les dècades dels 70s i 80s, a Catalunya i arreu, els artistes contemporanis consagrats i els artistes emergents d’avui dia… És aquesta varietat i els contrastos en les nostres propostes una riquesa inigualable i aporta una gran força a l’oferta artística del país.

I al galerista que ara pot estar llegint aquestes línies, vull dir-li que som promotors i defensors de les galeries d’art d’arreu del territori català. Volem estar al seu servei i que ell s’afegeixi a aquest projecte col·lectiu per a rebre i per donar. Entre tots ens farem més grans. Volem generar noves sinèrgies amb fundacions, col·leccionistes, institucions públiques i privades, museus, universitats, centres d’art, col·legis, mitjans de comunicació… les quals ens ajudin a apropar l’art a les noves generacions.

I és així que al galerista que encara no estigui agremiat, el crido per sumar-se a aquest projecte col·lectiu. A l’apartat “Fes-te del GGAC” tens tota la informació per integrar-t’hi, però si ho prefereixes pots trucar a la nostra seu per parlar de forma més propera amb nosaltres. Veuràs com no et defraudarem.

Quantes més siguem les galeries que ens donem suport en aquest projecte, les que ja formen part del GGAC i les que encara no, més fàcilment assolirem les fites que ens beneficiaran a tots.

Rebeu tot el meu afecte,

Mònica Ramon Navarro
Presidenta

Col·laboradors