The board

PRESIDENT:

MÒNICA RAMON

Mònica Ramon Navarro (Barcelona, 1969)

Va estudiar a l’Escola Tècnic Eulàlia de Barcelona. Durant els seus estudis universitaris en Història de l’Art, ja col·labora en el negoci familiar d’antiguitats i galeria d’art, sent la quarta generació en el negoci.

En acabat de la universitats, realitza dos cursos d’Arts Decoratives (segles XVIII al XX) al Sothebys Londres i perfecciona la llengua anglesa.

Ja totalment incorporada en el treball de la galeria d’art familiar, és la responsable de vendes en mobiliari i arts decoratives i n’exerceix tot el procés, des de la restauració de la peça fins al contacte amb el decorador per a la seva venda.

Va ser la directora de l’espai d’art contemporani d’Artur Ramon Art, elaborant-ne també la programació. Posteriorment, passa a dirigir l’altre espai d’Artur Ramon Art, on es fan exposicions vinculades al món antic, modern i contemporani.

Pel que fa al Gremi, presideix els Premis GAC des de 2015.

VICE:

VICTÒRIA CORTINA

Victoria Cortina (Barcelona, 1976)

Llicenciada en Comunicació per la UB, Màster en comunicació Empresarial i Noves Tecnologies per la Pompeu Fabra. Des de 2006, Victoria Cortina es dedica plenament al món de l’art i és actualment la directora de la Galeria Cortina. Especialitzada en Art Modern, la seva passió per l’art li ve des de la seva infància, la galeria va ser inaugurada al 1981 per la seva mare Mª Ángeles Munuera.

SECRETARY:

MARIBEL NAVARRO

Maribel Navarro (Barcelona, 1966).

Graduada en Humanitats per la Universitat Pompeu i Frabra; Postgrau en Direcció i Gestió Cultural per l’IDEC.

Ha treballat a diverses galeries, a Sitges i Barcelona, i en l’actualitat també col·labora com a comissària d’exposicions en diferents espais culturals.

El que més li agrada de la seva feina és la seva relació amb la cultura. I el que més li agrada de la cultura és el seu significat etimològic: cultiu de l’ànima.

TREASURER:

JOAN PI

MEMBERS:

JORDI BARNADAS

Jordi Barnadas i Rull (Barcelona 1966)

Estudis d’Economia, Universitat de Barcelona.

1993. Llicenciat en Història de l’Art, Universitat de Barcelona.
1995. Curs d’estratègies de desenvolupament empresarial, ESADE.

Des del 1992, director de la Galeria Jordi Barnadas, Barcelona
Des del 2013, director artístic de Barnadas-Huang Gallery, Singapur.
1999-2003. Vicepresident de la Unión de Galerias de España.
2007-2009. President del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.

Fundador de la Fundació Relleu.
Fundador del Grup Hayek.
Fundador de la 2ª fase de la FNEC.

1998. Finalista al premi Millor Empresari Jove de Catalunya.

CARLES CASALS

Carles Casals Casals (Tordera, 1962)

Va estudiar durant 5 anys economia en un centre privat, va iniciar estudis pel grau de Història de l’Art, no finalitzats. Co-fundador de la galeria d’art L’Arcada de Blanes(Girona) a l’any 1991 juntament amb en Lluis Pascual i Castany. Ha participat en la Fira d’Art Artexpo (1996-1997) i també a Frankfurt (Gener 2015). Ha estat cridat a participar vàries vegades com a membre del jurat en diversos concursos de pintura. Ha estat d’oient a Talking Galleries, trobada internacional de galeristes que se celebra a Barcelona des del 2011. Visitant habitual de fires d’art, museus, exposicions. Compagina la seva passió per l’art amb una feina administrativa als matins.

Sempre vinculat a activitats culturals, des de jove i a la edat de 12 anys ja va fundar amb una colla d’amics la revista Junts (1974-1982), va ser un dels fundadors de Ràdio Tordera a l’any 1982 i locutor d’un programa setmanal fins l’any 1990. Organitzador d’uns cicle de concerts a l’esglèsia de Tordera (1988-1989), organitzador i president del Cicle de Música a l’Esperança des del 1991 fins enguany que encara se celebren els 4 concerts durant els divendres del mes de maig a la Capella de l’Esperança. L’art i la cultura, la seva passió.

MARTINA MORITTU

Martina Morittu (Nuoro, Italia, 1986)

Té una llicenciatura i un postgrau en llengua i cultura xineses contemporànies per la universitat Ca’ Foscari de Venècia, i un màster en Gestió d’empreses culturals per la Universitat Internacional de Catalunya.

Ha treballat a Itàlia, a la Xina i a Catalunya en empreses culturals privades i en institucions públiques, en el camp de l’organització d’exposicions d’art contemporani i en l’edició de llibres.

BENITO PADILLA

GABRIEL PINÓS

Gabriel Pinós Guirao (Barcelona, 1976)

Es va formar en Administració i Direcció d’Empreses (1995 -2000) a l’Abat Oliba, centre adscrit a la UB. Membre de la segona generació d’antiquaris i galeristes especialitzats en Modernisme; des de fa 13 anys treballa professionalment a la galeria Gothsland, que ara dirigeix.

Cofundador del Museu del Modernisme de Barcelona (2010). Autor i coordinador de diversos catàlegs específics de Modernisme Català. Co-comissari de les exposicions “Catalunya, Terra ignota” Fundació Pinnae, Vilafranca del Penedès, Estiu de 2013 i “Mysteria” Museu del Modernisme Català, Barcelona, Tardor 2013 Conferenciant de “El col·leccionisme de mobiliari modernista” III Cicle de Conferències. Estètica per a un canvi de segle. Palau Güell, Barcelona. Març 2015 i “L’arquimesa: de la funcionalitat a l’època medieval al virtuosisme del modernisme” I Congrès internacional Coup de Fouet. Universitat de Barcelona. Juny 213.

Actualment estudia l’etapa parisenca de l’artista barceloní Joan Cardona i Lladós (Barcelona, 1877 – 1958)

PEPA QUINTEIRO

Pepa Quinteiro Giner (Reus, 1963)

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Dirigeix la Galeria d’art Anquin’s a Reus des de l’any 1992 i va dirigir l’espai d’art contemporani ARTLOFT (2001-2012). La galeria d’art Anquin’s es va fundar l’any 1973 per Pepita Giner i Antonio Quinteiro, sent una de les primeres galeries que es van establir fora de Barcelona. Va organitzar el Concurs Biennal de Pintura Jove (1992-2012). L’exposició Saló de Maig (1992-2012). A partir de l’any 2005 participa en fires internacionals a França (St’art), Alemanya (Art Karlsruhe, Art Fair Cologne), Austria (Art Bodensee), Bèlgica ( AAF Brussels) i Holanda (AAF Amsterdam).

Ha realitzat diversos cursos complementaris: Contemporary Art Summer Workshop a Sotheby’s (London), Juliol 2003; Modern and Contemporary. French art from Impressionism to today, IESA. Paris, Juliol, 2006; Tasación y peritaje de Obras de arte. Metodologia y Fundamentos , IART (Madrid), Juliol, 2010.

Membre de la Junta directiva del GGAC des de 2007.

LAURA SALVADÓ

MERITXELL TORRA JUNYENT

Meritxell Torra Junyent (Barcelona, 1972)

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona–UAB (1991-1996). Acabada la carrera va marxar a Londres on assistí al curs “English for law” al Westminster College, obtenint el títol EAL Advanced, 1997.

Assistí a diversos cursos a l’Il.lustre Col.legi d’Advocats de Barcelona: sobre propietat intel.lectual, dret civil (gener-maig 1997) i de Pràctica Jurídica Intensiva (octubre 1997-juliol 1998).

Al 1998 realitzà un Postgrau en Mediació a la Universitat de Barcelona, així com un curs de perícia cal.ligràfica a l’ Escola de Doctorat i Formació Continuada de la UAB.

Inicià la seva experiència professional (1998), treballant en l’àmbit del Dret civil i mercantil en diferents bufets d’ advocats de Barcelona.

L’any 2000 s’incorpora a Dolors Junyent Galeria d’Art.

Del 2004 al 2006 assistí a CENP (Escola d’Art i Antiguitats) a diferents cursos d’especialització de Pintura Catalana i Espanyola dels segles XIX-XX, d’Avantguardes Internacionals i de Valoració en el mercat de l’ Art.

Des de 2008 és co-directora de Dolors Junyent Galeria d’Art, de Barcelona, especialitzada en pintors Catalans dels segles XIX-XX, les avantguardes i autors contemporanis en les diferents tècniques de pintura, dibuix i obra gràfica.

ROSER XANDRI

Roser Xandri Calafell (Sant Guim de Freixenet, 1955)

Es va formar en Història de l’Art a la Universitat de Lleida. Màster en Gestió Cultural a la Universitat de Lleida. Va realitzar cursos de Doctorat d’Història de l’Art a la Universitat de Lleida. Des de fa 11 anys té a càrrec la direcció artística de la Galeria Espai Cavallers.

Ha format part de taules rodones per debatre temes relacionats a l’entorn del món de l’art a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Ha estat jurat de diferents certàmens artístics. També ha participat en el Quiral de la Fundació Vilà Casas. Col·labora en diverses entitats i associacions culturals.

Pel que fa al Gremi, presideix els Premis GAC des de 2015.

MANAGER:

JORDI PIJOAN-LÓPEZ

Jordi Pijoan-López (1970)

Llicenciat en Història i Doctor en Arqueologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, està cursant un Master Executive MBA a l’escola de negocis EAE. Després de molts anys de dedicar-se a la investigació científica, va entomar la gerència del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya des de maig de 2004, feina que no ha abandonat fins a l’actualitat.

HONORARY PRESIDENT:

DOLORS JUNYENT

Dolors Junyent
Presidenta Honorífica