La junta

PRESIDENTA:

MÒNICA RAMON

Mònica Ramon Navarro (Barcelona, 1969)

Va estudiar a l’Escola Tècnic Eulàlia de Barcelona. Durant els seus estudis universitaris en Història de l’Art, ja col·labora al negoci familiar d’antiguitats i galeria d’art, sent la quarta generació al negoci.

En acabat de la universitat, realitza dos cursos d’Arts Decoratives (segles XVIII al XX) al Sothebys Londres i perfecciona la llengua anglesa.

Ja totalment incorporada al treball de la galeria d’art familiar, és la responsable de vendes en mobiliari i arts decoratives i n’exerceix tot el procés, des de la restauració de la peça fins al contacte amb el decorador per a la seva venda.

Va ser la directora de l’espai d’art contemporani d’Artur Ramon Art, elaborant-ne també la programació. Posteriorment, passa a dirigir l’altre espai d’Artur Ramon Art, on es fan exposicions vinculades al món antic, modern i contemporani.

Pel que fa a l’associació, va presidir els Premis GAC entre 2015 i 2019, deixant el càrrec per passar a ser presidenta de les GAC des d’abril de 2019.

VICEPRESIDENTA:

VICTÒRIA CORTINA

Victoria Cortina (Barcelona, 1976)

Llicenciada en Comunicació per la UB, Màster en Comunicació Empresarial i Noves Tecnologies per la Pompeu Fabra. Des de 2006, Victoria Cortina es dedica plenament al món de l’art i és actualment la directora de la Galeria Cortina. Especialitzada en Art Modern, la seva passió per l’art li ve des de la seva infància, la galeria va ser inaugurada al 1981 per la seva mare Mª Ángeles Munuera.

SECRETÀRIA:

MARIBEL NAVARRO

Maribel Navarro (Barcelona, 1966)

Graduada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra; Postgrau en Direcció i Gestió Cultural per l’IDEC.

Ha treballat a diverses galeries, a Sitges i Barcelona, i en l’actualitat també col·labora com a comissària d’exposicions en diferents espais culturals.

El que més li agrada de la seva feina és la seva relació amb la cultura. I el que més li agrada de la cultura és el seu significat etimològic: cultiu de l’ànima.

VOCALS

TRESORER:

JOAN PI

Joan Pi Andreu (Barcelona, 1966)

JORDI BARNADAS

Jordi Barnadas i Rull (Barcelona 1966)

Estudis d’Economia, Universitat de Barcelona.

1993. Llicenciat en Història de l’Art, Universitat de Barcelona.
1995. Curs d’Estratègies de Desenvolupament Empresarial, ESADE.

Des del 1992, director de la Galeria Jordi Barnadas, Barcelona.
Des del 2013, director artístic de Barnadas-Huang Gallery, Singapur.
1999-2003. Vicepresident de la Unión de Galerías de España.
2007-2009. President del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.

Fundador de la Fundació Relleu.
Fundador del Grup Hayek.
Fundador de la 2ª fase de la FNEC.

1998. Finalista al premi Millor Empresari Jove de Catalunya.

CARLES CASALS

Carles Casals Casals (Tordera, 1962)

Va estudiar durant cinc anys economia en un centre privat i va iniciar estudis pel grau de Història de l’Art, no finalitzats. Cofundador de la galeria d’art L’Arcada de Blanes (Girona) a l’any 1991 juntament amb en Lluís Pascual i Castany. Ha participat a la fira d’art Artexpo (edicions de 1996 i 1997) i també a Frankfurt (Gener 2015). Ha estat cridat a participar vàries vegades com a membre del jurat en diversos concursos de pintura. Ha participat d’oient a Talking Galleries, trobada internacional de galeristes que se celebra a Barcelona des del 2011. Visitant habitual de fires d’art, museus, exposicions. Compagina la seva passió per l’art amb una feina administrativa als matins.

Sempre vinculat a activitats culturals, des de jove i a la edat de 12 anys ja va fundar amb una colla d’amics la revista Junts (1974-1982), va ser un dels fundadors de Ràdio Tordera a l’any 1982 i locutor d’un programa setmanal fins a l’any 1990. Organitzador d’uns cicles de concerts a l’església de Tordera (1988-1989), organitzador i president del Cicle de Música a l’Esperança des del 1991 fins enguany que encara s’hi celebren els quatre concerts durant els divendres del mes de maig a la Capella de l’Esperança. L’art i la cultura, la seva passió.

BENITO PADILLA

Benito Padilla Chicano (Barcelona, 1949)

Nascut a Barcelona i llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Ha sigut professor numerari d’Història i Història de l’Art.

A l’any 1989 creà l’espai d’art i cultura Mogambo a Premià de Mar (Barcelona). A l’any 2007, funda Imaginart Gallery a Barcelona, on es dedica a la gestió i promoció d’avantguardes històriques de l’art modern i contemporani, i a l’assessorament de col·leccions privades.

GABRIEL PINÓS

Gabriel Pinós Guirao (Barcelona, 1976)

Es va formar en Administració i Direcció d’Empreses (1995-2000) a l’Abat Oliba, centre adscrit a la UB. Membre de la segona generació d’antiquaris i galeristes especialitzats en Modernisme; des de fa tretze anys treballa professionalment a la galeria Gothsland, que ara dirigeix.

Cofundador del Museu del Modernisme de Barcelona (2010). Autor i coordinador de diversos catàlegs específics de Modernisme Català. Cocomissari de les exposicions “Catalunya, Terra ignota”, Fundació Pinnae, Vilafranca del Penedès, estiu de 2013 i “Mysteria”, Museu del Modernisme Català, Barcelona, tardor de 2013. Conferenciant d’“El col·leccionisme de mobiliari modernista”, III Cicle de Conferències, Estètica per a un canvi de segle, Palau Güell, Barcelona, març de 2015 i “L’arquimesa: de la funcionalitat a l’època medieval al virtuosisme del modernisme”, I Congrés Internacional Coup de Fouet, Universitat de Barcelona, juny de 2013.

Actualment estudia l’etapa parisenca de l’artista barceloní Joan Cardona i Lladós (Barcelona, 1877 – 1958).

PEPA QUINTEIRO

Pepa Quinteiro Giner (Reus, 1963)

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Dirigeix la galeria d’art Anquin’s a Reus des de l’any 1992 i va dirigir l’espai d’art contemporani Artloft (2001-2012). La galeria d’art Anquin’s es va fundar a l’any 1973 per Pepita Giner i Antonio Quinteiro, sent una de les primeres galeries que es va establir fora de Barcelona. Va organitzar el Concurs Biennal de Pintura Jove (1992-2012) i l’exposició Saló de Maig (1992-2012). A partir de l’any 2005 participa a fires internacionals, a França (St’art), Alemanya (Art Karlsruhe, Art Fair Cologne), Àustria (Art Bodensee), Bèlgica ( AAF Brussels) i Holanda (AAF Amsterdam).

Ha realitzat diversos cursos complementaris: Contemporary Art Summer Workshop a Sotheby’s (London), a juliol de 2003; Modern and Contemporary. French art from Impressionism to today, IESA, París, al juliol de 2006; Tasación y peritaje de Obras de arte. Metodología y Fundamentos , IART (Madrid), al juliol de 2010.

És membre de la Junta directiva de les GAC des de 2007.

ROSER XANDRI

Roser Xandri Calafell (Sant Guim de Freixenet, 1955)

Es va formar en Història de l’Art a la Universitat de Lleida. Màster en Gestió Cultural a la Universitat de Lleida. Va realitzar cursos de Doctorat d’Història de l’Art a la Universitat de Lleida. Des de fa 11 anys té a càrrec la direcció artística de la galeria Espai Cavallers.

Ha format part de taules rodones per debatre temes relacionats a l’entorn del món de l’art a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Ha estat jurat de diferents certàmens artístics. També ha participat al Quiral de la Fundació Vila Casas. Col·labora en diverses entitats i associacions culturals.

GERENT:

JORDI PIJOAN-LÓPEZ

Jordi Pijoan-López (Tortosa, 1970)

Llicenciat en Història i Doctor en Arqueologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment està cursant un Master Executive MBA a l’escola de negocis EAE.

Després de molts anys de dedicar-se a la investigació científica, des de maig de 2004 va entomar la secretaria tècnica de les GAC i ja des de 2015 la seva gerència, feina que no ha abandonat fins a l’actualitat.

PRESIDENTA HONORÍFICA

DOLORS JUNYENT

Dolors Junyent (Barcelona, 1942 – 2018)

Diplomada en Art per l’Escola d’Arts Plàstiques i Dissenys de Barcelona Llotja. Cursos 1957-1967.

Sempre vinculada amb el món de l’art, a l’any 1978 va fundar la seva pròpia galeria, Dolors Junyent Galeria d’Art, a Barcelona, especialitzant-se en els mestres de la pintura catalana dels segles XIX-XX, les Avantguardes Històriques i els artistes contemporanis de prestigi internacional.

Durant els anys 1993 i 1994 va ser vocal de les Galeries d’Art de Catalunya (en aquell temps, Gremi de Galeries d’Art de Catalunya) i al 1995, durant dos anys, vicepresidenta de la mateixa entitat.

Posteriorment va ser escollida presidenta en funcions de les Galeries d’Art de Catalunya (1997-1999), essent presidenta del 2000 al 2007.

Des de 1996 fins al 2000 va ser membre del Comitè Organitzador d’ArtExpo, Fira d’Art Contemporani de Barcelona. També va formar part del Comitè Organitzador del Saló d’Antiquaris de Barcelona, de 1997 a 2001.

Durant vuit anys (2000-2007) va ser vocal del Consell Assessor de l’Institut Català de les Indústries Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Del 2002 al 2007 va ser membre del Consell General del Consorci Català de Promoció de la Cultura Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Del 2001 al 2003 va ser presidenta d’ArtExpo, Fira d’Art Contemporani de Barcelona.

Des de 2007 és presidenta honorífica de les Galeries d’Art de Catalunya.